Cena wina z etykietą Klienta wymaga indywidualnej kalkulacji.

Show

3500 - wino czerwone, wytrawne. Idealnie pasuje do dań śródziemnomorskich, czerwonego mięsa, pieczonej ryby. Grupa cenowa B.

3700 - wino białe, wytrawne. Doskonałe jako aperitif, idealnie pasuje do delikatnych dań śródziemnomorskich. Grupa cenowa B.

3200 - wino czerwone, wytrawne. Idealnie pasuje do lekkich dań, pieczonego mięsa, średnio sezonowanych serów i gotowanych warzyw. Grupa cenowa B.

3100 - wino czerwone, wytrawne. Idealnie pasuje do dań mięsnych i dziczyzny, do dojrzałych, aromatycznych serów. Grupa cenowa C.

7000 - wino białe, półwytrawne. Wspaniałe jako aperitif, pasuje do owoców morza, dań rybnych oraz deserów. Grupa cenowa B.

5009 - wino czerwone, półwytrawne. Wspaniałe do obfitych dań z czerwonego mięsa i sosów, gulaszu z jagnięciny. Grupa cenowa B.

7044 - wino czerwone, wytrawne. Idealnie komponuje się z mięsem jagnięcym, pieczeniami, wszelkiego rodzaju serami. Grupa cenowa B.

2222 - wino szampańskie, białe, słodkie. Idealne do słodyczy, ciasteczek albo samodzielnie zamiast deseru. Grupa cenowa B.

7028 - wino białe, wytrawne. Polecamy do dań rybnych, ostryg, makaronu, ryżu i sushi. Grupa cenowa B.

5052 - wino czerwone, wytrawne. Doskonale pasuje do gulaszy, dziczyzny i serów. Grupa cenowa C.

8001 - wino czerwone, półwytrawne. Polecamy do serów, wędlin, wyszukanych dań z makaronu, grillowanych mięs. Grupa cenowa D.

5055 - wino czerwone, półwytrawne/półsłodkie. Idealne do ostrych potraw, dań z grilla z wyraźnym dymnym posmakiem. Świetnie współgra z sandaczem i tilapią. Idealne do ślimaków i żabich udek oraz małych przekąsek z kawiorem. Grupa cenowa B.

5000 - wino czerwone, półwytrawne. Polecane do przekąsek typu tapas, serów pleśniowych. Będzie idealnym kompanem do wszelkich dodatków imprezowych – można je łączyć z mięsem, po schłodzeniu będzie pasować także do ryb. Grupa cenowa B.

5066 - wino czerwone, słodkie. Doskonałe do słodkich deserów lub zamiast deseru. Grupa cenowa B.

5011 - wino białe, wytrawne, wspaniałe do owoców morza, ryb, ostryg i makaronów. Grupa cenowa B.

5201 - wino białe, wytrawne. Idealne do risotto, paelli, wędlin, łososia, białego mięsa. Grupa cenowa C.

5019 - wino czerwone, półwytrawne. Polecamy do mięs z grzybami, sarniny, do potraw o wyraźnej nucie pikantności. Świetnie połączy się z gulaszem i plackiem po węgiersku. Grupa cenowa B.

5088 - wino czerwone, półsłodkie. Idealne do pasztetów, do półsłodkich deserów z dodatkiem kawy lub wiśni lub do delektowania się w każdej wolnej chwili, bez jedzenia. Grupa cenowa B.

5077 - wino białe, półsłodkie. Wspaniałe do aromatycznych serów z niebieską pleśnią i serów owczych; do gruszek i jabłek, do ciast, zwłaszcza do sernika. Grupa cenowa B.

7011 - wino czerwone, półwytrawne/półsłodkie. Wspaniałe jako deser, przekąska sama w sobie. Dobrze smakuje z serem pleśniowym, wątróbką lub japońskimi pierożkami gyoza. Grupa cenowa B.

6240 - wino białe, wytrawne. Idealne do grillowanych ryb, owoców morza, drobiu, białego mięsa i makaronów. Grupa cenowa C.

2646 - wino białe, wytrawne. Muscat jest wymagający, jeśli chodzi o łączenie wina i jedzenia, ponieważ jest jednocześnie owocowy i wytrawny. Można go podawać jako aperitif, z terriną rybną, marynowanym łososiem lub szparagami. Grupa cenowa C.

6189 - wino czerwone, wytrawne. Doskonałe do mięsa z grilla i pieczonego, do dań kuchni włoskiej i do serów. Grupa cenowa B.

Show
Top