Cena wina z etykietą Klienta wymaga indywidualnej kalkulacji.

Show

436510 - winiak, klasyczny trunek po posiłku, wyśmienite zakończenie uroczystego posiłku oraz wyborne towarzystwo do kawy lub cygara. Czysta przyjemność! Grupa cenowa D. Czekamy na dostawę.

6036 - szampan biały, wytrawny. Polecamy jako przystawkę, można podawać z serami lub ptysiami serowymi (gougères). Grupa cenowa: D.

6028 - szampan biały, wytrawny. Polecamy jako aperitif lub towarzysz deseru. Grupa cenowa: C.

1413 - wino białe, słodkie. Idealne do foie gras, ale równie dobrze samo w sobie może być deserem. Grupa cenowa D.

1402 - wino białe, półwytrawne. Gewurztraminer jest idealnym towarzyszem przystawek. Polecamy do dań słono-słodkich oraz do serów. Grupa cenowa C.

6280 - wino białe, półwytrawne. Wspaniałe do melona, prosciutto, foie gras, serów pleśniowych, suszonych owoców. Grupa cenowa C.

4609 - wino białe, wytrawne. Doskonale komponuje się ze wszystkimi owocami morza. Polecamy również do białego mięsa i do sosów. Grupa cenowa: D.

6189 - wino czerwone, wytrawne. Doskonałe do mięsa z grilla i pieczonego, do dań kuchni włoskiej i do serów. Grupa cenowa B.

2646 - wino białe, wytrawne. Muscat jest wymagający, jeśli chodzi o łączenie wina i jedzenia, ponieważ jest jednocześnie owocowy i wytrawny. Można go podawać jako aperitif, z terriną rybną, marynowanym łososiem lub szparagami. Grupa cenowa C.

6240 - wino białe, wytrawne. Idealne do grillowanych ryb, owoców morza, drobiu, białego mięsa i makaronów. Grupa cenowa C.

7011 - wino czerwone, półwytrawne/półsłodkie. Wspaniałe jako deser, przekąska sama w sobie. Dobrze smakuje z serem pleśniowym, wątróbką lub japońskimi pierożkami gyoza. Grupa cenowa B.

5077 - wino białe, półsłodkie. Wspaniałe do aromatycznych serów z niebieską pleśnią i serów owczych; do gruszek i jabłek, do ciast, zwłaszcza do sernika. Grupa cenowa B.

5088 - wino czerwone, półsłodkie. Idealne do pasztetów, do półsłodkich deserów z dodatkiem kawy lub wiśni lub do delektowania się w każdej wolnej chwili, bez jedzenia. Grupa cenowa B.

5019 - wino czerwone, półwytrawne. Polecamy do mięs z grzybami, sarniny, do potraw o wyraźnej nucie pikantności. Świetnie połączy się z gulaszem i plackiem po węgiersku. Grupa cenowa B.

5001 - wino czerwone, wytrawne. Doskonałe do krwistej polędwicy z rusztu, dziczyzny i gęsiny, tłustej wołowiny z makaronem, łososia, tuńczyka w maśle i duszonych grzybów, a także do sałatek z grillowanymi warzywami, z dodatkiem cebuli i czosnku. ...

5130 - wino czerwone, wytrawne. Idealne do potraw z pikantnym sosem barbecue, mostka wołowego, wędzonej wieprzowiny. Grupa cenowa D.

5201 - wino białe, wytrawne. Idealne do risotto, paelli, wędlin, łososia, białego mięsa. Grupa cenowa C.

5011 - wino białe, wytrawne, wspaniałe do owoców morza, ryb, ostryg i makaronów. Grupa cenowa B.

5066 - wino czerwone, słodkie. Doskonałe do słodkich deserów lub zamiast deseru. Grupa cenowa B.

5000 - wino czerwone, półwytrawne. Polecane do przekąsek typu tapas, serów pleśniowych. Będzie idealnym kompanem do wszelkich dodatków imprezowych – można je łączyć z mięsem, po schłodzeniu będzie pasować także do ryb. Grupa cenowa B.

5055 - wino czerwone, półwytrawne/półsłodkie. Idealne do ostrych potraw, dań z grilla z wyraźnym dymnym posmakiem. Świetnie współgra z sandaczem i tilapią. Idealne do ślimaków i żabich udek oraz małych przekąsek z kawiorem. Grupa cenowa B.

8001 - wino czerwone, półwytrawne. Polecamy do serów, wędlin, wyszukanych dań z makaronu, grillowanych mięs. Grupa cenowa D.

5052 - wino czerwone, wytrawne. Doskonale pasuje do gulaszy, dziczyzny i serów. Grupa cenowa C.

Show
Top