glowne3

 

Cena wina z etykietą Klienta wymaga indywidualnej kalkulacji.

2017 Bereich Nierstein Gerhardts Rotling

2017 Bereich Nierstein Gerhardt’s Rotling

Art. nr 3573

Obszar uprawowy: Niemcy, Hesja Nadreńska, z wyselekcjonowanych gron z winnic Tafelstein, Schloss, Paterhof, Klostergarten, Findling, Rosenberg.

Wino różowe, półsłodkie. Wyjątkowa alternatywa dla win Rose i Weisherbst, idealne do delektowania się dla miłośników owocowo-słodkich specjałów.

Bukiet: mocny, owocowy aromat, przypomina malinę, dżem agrestowy, czereśniową galaretkę.

Kolor: jasny, różowy, z fioletowymi refleksami.

Smak: mocny, silnie owocowy z subtelnym słodkim akcentem, pozostawiający na podniebieniu cierpki posmak, owocowo-orzeźwiający finał.

Winogrona: Silvaner, Portugieser, Spätburgunder.
Rotling tłoczy się i poddaje fermentacji z połączonych razem białych i czerwonych gron. Z tego powodu może być produkowany tylko raz w roku, podczas zbiorów. Kupaż (mieszanie) białego i czerwonego wina jest natomiast zabroniony.

Leżakowanie: najlepiej smakuje młode.

Temperatura serwowania: 8-10oC, należy używać średniej wielkości kieliszków, aby rozkoszować się w pełni aromatem wina.

Pojemność: 0,75 litra, wysokość butelki  31,5 cm.

Zawartość alkoholu: 10,0%.

6,0 g/l - kwasowość, 56,2 g/l cukier resztkowy.

Grupa cenowa: B


Pikantno owocowy, przypominający maliny, agrest, galaretkę z wiśni.
Jasny, łososiowy róż, z fioletowymi refleksami.
wino eleganckie, orzeźwiające, o szczególnie uwydatnionej słodyczy owoców z delikatną, aromatyczną grą kwasów; miękkość, charakter i wiele finezji.
Silvaner, Bacchus, Portugieser, Spätburgunder.
Rotling tłoczy się i poddaje fermentacji z połączonych razem białych i czerwonych gron. Z tego powodu może być produkowany tylko raz w roku, podczas zbiorów.
Najlepiej smakuje młode.
8-10°C szkło powinno lekko zaparować.
0,75 litra , wysokość butelki – 31,5 cm.
Alk. 9.5 % vol; 44,4 g/l pozostały cukier, 6,7 g/l kwas;

There are yet no reviews for this product.
Top